Huis verkopen

U wilt uw huis in regio Rotterdam verkopen. Het bepalen van de juiste vraagprijs en het kiezen van de juiste presentatie van uw huis zijn slechts enkele zaken die hierbij komen kijken. Het inschakelen van een verkoopmakelaar geeft u rust en geeft de kopers van uw woning vertrouwen.

Met onze kennis en ervaring op het gebied van verkopen van woningen in Rotterdam ondersteunt Vogelenzang de Jong Makelaars u graag in dit proces. Wij weten dat geen verkoop hetzelfde is, iedere woning heeft zijn eigen doelgroep met specifieke kenmerken. Vogelenzang de Jong Makelaars gaat dan ook zorgvuldig en aandachtig te werk om dit zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Ook kunt u van ons verwachten dat wij u gedurende het gehele traject goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Zo zorgen wij dat de reacties naar aanleiding van bezichtigingen snel met u worden doorgenomen en ontvangt u statistieken van de online bezichtigingen van uw woning via Funda en onze website. Onze service is vergaand; ook lang na het transport beantwoorden wij met plezier uw vragen.

Huis verkopen met NVM makelaar

Net als u willen wij dat het verkoopproces van uw woning zo goed mogelijk loopt en alle partijen tevreden zijn met het resultaat. Als NVM makelaar kunnen wij deze professionaliteit verzekeren. Bij Vogelenzang de Jong Makelaars wordt u enkel geholpen door opgeleide en gecertificeerde makelaars en back-office medewerkers, hierdoor bent u verzekerd van deskundig advies. Wij zijn aangesloten bij de grootste brancheorganisatie in de makelaardij, de NVM. Een keurmerk van professionaliteit en kwaliteit binnen de branche.

Vogelenzang de Jong Makelaars zijn o.a. actief in de navolgende wijken van Rotterdam; Hillegersberg, Kralingen, Schiebroek, Blijdorp, Centrum, West, Prinsenland, en het Scheepvaartkwartier. Daarnaast is Vogelenzang de Jong Makelaars ook actief in de randgemeenten van Rotterdam.

Verkoopadvies

Graag maken wij kennis met u tijdens een geheel vrijblijvend gesprek. Op basis van dit gesprek kunnen wij u adviseren over de verkoopstrategie en bepalen wij samen met u een tactische vraagprijs. Wij geven u graag toelichting op onze werkwijze en ons concurrerende en eerlijke makelaarstarief.

Werkzaamheden Vogelenzang de Jong

Wat u kunt verwachten van ons bij het verkopen van uw woning:

1. Opname gesprek

Om een goed advies te kunnen geven komt de makelaar bij u thuis om de mogelijke verkoop en uw wensen te bespreken en de woning te bekijken. Hierbij noteert de makelaar/taxateur zoveel mogelijk informatie zoals het soort woning, afwerking, grootte, inhoud, specifieke eigenschappen, bouwkundige kwaliteit en de indeling. Daarnaast adviseert de makelaar/taxateur u tijdens dit gesprek over de eventueel te optimaliseren verkooppresentatie. Op basis van de opname wordt een compleet verkoopadvies opgesteld.

2. Verkoopadvies

De makelaar doet onderzoek naar de waarde, een tactische vraagprijs en de optimale verkooppresentatie voor uw woning. Hiervan maken wij voor u een compleet verkoopadviesrapport. Zodra wij onze bevindingen per telefoon met u hebben besproken sturen wij deze per e-mail en desgewenst per post aan u toe.

3. Bepalen van verkoopstrategie

In het strategiegesprek bespreekt uw makelaar met u dé methode voor uw situatie. Denk bijvoorbeeld aan het strategisch inplannen van persoonlijke individuele bezichtigingen en verkoop bij inschrijving bij overmatige belangstelling. Of een ludieke verkoopstart met sneak preview. In de praktijk zien we dat een creatieve verkoopstrategie in de huidige markt het verschil kan maken tussen een goed resultaat en een verbluffend resultaat. Dat is nou de toegevoegde waarde van een kwaliteitsmakelaar als Vogelenzang de Jong Makelaars!

4. Juridische voorbereiding

Bij de verkoop van een woning komen er veel verantwoordelijkheden op u af. Misschien wel de belangrijkste is de meldingsplicht. Graag maken wij een afspraak met u voordat wij beginnen met de verkoop van uw woning. Tijdens deze afspraak gaan we persoonlijk met u: Vragenlijst deel A invullen, Vragenlijst deel B invullen en vullen wij de Lijst van Zaken met u in. Door deze samen met u in te vullen wordt u ontzorgt en kunt u transparant en zorgeloos uw huis verkopen. We begeleiden u graag, wij realiseren ons goed dat deze onbekende materie ingewikkeld en tijdrovend kan zijn.

5. Inschakelen fotograaf

De eerste klap is een daalder waard, daarom zijn goede foto’s van groot belang voor de verkoop van uw woning. Goede foto’s geven een idyllisch doch realistisch beeld van de woning. Daarom is het gebruik van een van onze professionele huisfotograaf een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

6. Inschakelen NEN2580 inmeter

U wilt uw woning uiteraard zorgeloos verkopen. Hierbij hoort ook het verschaffen van de juiste informatie aan potentiële kopers. Wij maken gebruik van een professionele partij die uw woning goed in kaart brengt middels een meetcertificaat en verkoopplattegronden om de gegadigden een duidelijk beeld te geven van uw potentiële woning.

7. Aanbiedingstekst schrijven

Een verassende verkooptekst kan de verkoop zeker bevorderen daarom schrijven wij een enthousiaste verkooptekst voor uw woning. Deze verkooptekst gebruiken we zowel op social media, internet en Funda.

8. Benaderen zoekersbestand

Het klinkt misschien gek maar vaak kennen we de koper al als we bij u binnenstappen. Dit komt doordat wij een groot aantal relaties hebben die zichzelf bij ons hebben ingeschreven die op zoek zijn naar een woning in de Regio Rotterdam. Uiteraard benaderen wij ze persoonlijk zodra uw woning in verkoop komt. Wilt u hier zelf ook in opgenomen worden? Bel dan ons kantoor of stuur ons een e-mail bericht.

9. huis op Funda en social media

Wij zorgen ervoor dat uw huis online voor iedereen te vinden is; zowel op Funda en Social media alsook onze eigen website.

10. Zichtbaar te koop

Om omwonenden en bezoekers van jullie straat op de hoogte te brengen zetten wij een opvallen ‘te koop’ bord in uw tuin of hangen een opvallende ‘te koop V-bord’ aan uw gevel.

11. Bezichtigingen

Persoonlijke bezichtigingen met een van onze professionele makelaars wordt door potentiële kopers als uiterst prettig ervaren. Dit komt doordat wij geen open huizen organiseren en veel bouwkundige, juridische en buurtgerelateerde informatie met potentiële kopers kunnen bespreken. Kom een keer met een van onze makelaars in gesprek en word zelf ook enthousiast!

12. Onderhandelingen

Zodra een potentiële koper concrete interesse toont gaat hij vaak in overleg met onze makelaars over tot het doen van een voorstel aan u. Dit noemen we ook wel een openingsbod. Ook kan het in deze markt voorkomen dat er bij meerdere biedingen in overleg met u wordt gekozen voor een inschrijving. Tijdens het proces van onderhandelen heeft u met Vogelenzang de Jong Makelaars een betrouwbare partij die uw belangen behartigd. Wij begrijpen dat dit voor veel mensen een spannende aangelegenheid is. Wij houden u continue op de hoogte over het verkoopproces. Daarom zijn wij tijdens dit proces ook in de avonduren en in het weekend persoonlijk bereikbaar voor overleg.

13. Koopovereenkomst

Zodra er overeenstemming is bereikt stellen wij de koopovereenkomst op. Wanneer alle partijen akkoord zijn met het concept worden partijen persoonlijk uitgenodigd bij ons op kantoor. Tijdens deze afspraak lichten wij de koopovereenkomst nogmaals persoonlijk toe en kunt u de overeenkomst tekenen. Zo weten beide partijen exact waar ze aan toe zijn, wel zo een prettig gevoel!

14. Juridische zaken

Bij het verkopen van uw woning komen veel verantwoordelijkheden kijken, waaronder een hoop juridische zaken. Daarom is het belangrijk dat we een juridisch sterk dossier met u opbouwen. Wij begrijpen dat het verkopen van uw woning vaak een spannende aangelegenheid is, daarom nemen we graag de leiding. Zo hoeft u bijvoorbeeld bij ons de complexe vragenlijsten niet alleen in te vullen maar begeleiden wij u graag. Zo weet u dat u door onze expertise zorgvuldig aan uw meldingsplicht voldoet en bespaart u tijd en moeite.

15. Altijd op de hoogte

Wij vinden transparantie heel belangrijk. Daarom houden wij u altijd van alle ontwikkelingen op de hoogte. Via persoonlijk telefonisch contact en e-mail bij elke bezichtigingsaanvraag en bieding. Daarnaast kunt u ons uiteraard ook in de avonduren en in het weekend telefonisch mobiel bereiken.

16. Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het verkopen van uw woning, nodigen wij u uit om een afspraak met ons te maken. Dit kan eenvoudig door te bellen naar 010 218 4400, een e-mail te sturen naar info@vogelenzangdejong.nl of via het contactformulier op de website.